lördag 30 januari 2010

Matavfallsortering

Dags för vårt område att välja vilken form av matavfallssortering vi vill ha. Från o med april ändras taxorna för sophämtning.

Min plan sen tidigare var att skaffa en varmkompost för matavfall. Vi har en på jobbet och det blir verkligen enormt fin jord!




Men eftersom vi inte gjort i ordning baksidan kan vi inte ställa dit komposten än. Så vi får nog börja med den bruna tunnan för matavfall, innan komposten är igång.


Hur gör ni?

fredag 29 januari 2010

Vad hände?

Trotsade kylan idag och for till stan för att träna..., hrmm, jag menar shoppa!!!

Storebror är i stort behov av nya vinterskor. Så jag slank in i en skoaffär och lånade mig en mätsticka och mätte och mätte.

Men hur jag än mätte fick jag det inte till annat än att han behövde så gott som ett vuxensko. Kan bara inte förstå det, nyss hade ju min lille kille typ storlek 29!!!


måndag 25 januari 2010

Inspiration

Förutom lite olika inredningstidningar kan man hitta fin inspiration i husföretagens kataloger. Jag sitter gärna och bläddrar i de här från Trivselhus, det finns mycket fint i dem!

lördag 23 januari 2010

Träning vs shopping

Det är bättre motion att shoppa än att träna! (Men kanske inte lika bra för plånboken!) Läste på aftonbladet häromdagen att en shoppingtimme förbränner 385 kalorier medan en timmes gympapass bara förbränner 309 kalorier!

O jag som sliter såååå på min motionscykel!

söndag 17 januari 2010

Beroende!


Tror att jag har utvecklat ett beroende av apelsiner! (Kan man det?) Men de är ju så underbart goda just nu. Bär hem kilo efter kilo från affären.
Men så var jag också den enda av mina 9 kollegor som i fredags inte gick omkring och snörvlade och klagade över ont i halsen! Kanske beror det på mitt apelsinfrosseri - jag vill i alla fall gärna tro det!

lördag 16 januari 2010

Nytt hos Village

Så var första hela arbetsveckan avklarad. När den väl är gjord brukar veckorna rulla på o vips är det sportlov, påsklov och VÅR!!!

Jag såg på Village hemsida att vårkatalogen kommit och att de till veckan börjar få hem vårsortimentet. Där finns mycket fint!

torsdag 7 januari 2010

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Nu känns det som om julen är över för denna gång. Julgranen fick häromdagen finna sig i att åter hamna ute i kylan. Kvar inne finns bara lite julblommor och några stjärnor i fönstren men de ska plockas bort i helgen.

Idag började jag jobba igen efter en helt underbart härlig julledighet, jag tycker det var länge sen vi hade det så avslappnat och skönt! Ut och skotta snö - in och elda i kaminen - ut och busa i snön - in och elda. Så har vi hållit på i flera dagar! Men som sagt nu kallar verkligheten på oss igen!



Dessa tomtar brukar få stanna lite längre än de andra, de är inte så "juliga" av sig!