fredag 31 juli 2009

Nya IKEAkatalogen!

Apropå IKEA! Nu har den nya katalogen kommit - till USA! Ni kan hitta den här!


Spännande!
Bild: IKEA

Snygga fåtöljer!

Bild: IKEA

Den här fåtöljen, Tirup, provsatt vi på IKEA när vi var där. Den har liksom fastnat på näthinnan och jag kan inte riktigt glömma den! Skulle vara riktigt snyggt att ha två såna mitt emot soffan i vardagsrummet!

Bild: privat

tisdag 28 juli 2009

Uppiffning vid groventrén!




Idag har jag ägnat mig åt mitt alldeles egna lilla projekt. Räcket vid groventrén har fått sig en uppfräschning. De gamla krysstaketen har plockats ner och istället har jag skruvat upp ribbor som tidigare oljats, grundats och målats. (Är glad att det inte behövs så många ribbor!)




Var till stan igår för att köpa överliggare, men känner mig inte riktigt nöjd med de jag köpte. (På bilden ligger den gamla) Jag kan inte heller riktigt bestämma mig för om den ska laseras svart som stolparna eller om den ska vitmålas. Tror jag måste fundera ett par dagar!



Bilder: privata

Nu är vedboden klar!

Nu är vedboden så gott som färdig, det är bara lite el och därefter takfotsinklädningen kvar! Så här såg det ut innan...
Baksidan av garaget före...

Stommen är rest...

Taadaa... klart!

Baksidan av garaget efter... (nu ska det bara snyggas till runtomkring, o taket bytas så småningom!)
Nu blir det roligt att fylla den med fin ved! Och att planera hur all yta bäst kommer till användning, eftersom den också ska fungera som bla trädgårdsbod.
Storebror har varit jätteduktig och hjälpt mig att lasta in den allra första veden, nu är vi snart redo för höstrusk! (Nää, inte riktigt än, lite mer sommarvärme vill vi ju ha!)
Bilder: privata

fredag 24 juli 2009

Inte alltid som man tänkt sig!

En av de saker jag "spontan" köpte på IKEA var en stor grön växt. Perfekt tänkte jag, den kan jag ha i en av de Höganäskrukor jag har! Dessa krukor var populära på bla 90-talet och jag och maken åkte runt på auktioner och antikaffärer och jag köpte några. Efter att ha haft dem i förrådet ett tag tänkte jag nu att det skulle vara kul om de kom till användning.



Men det gick inte riktigt som jag tänkt mig! Blomman var för stor!


Så det får bli tallriksmodellen tillsvidare!

Bilder: privata

Mamma Mia!


Jag antar att jag bland de sista som sett "Mamma Mia! Igår kväll satte vi oss äntligen i soffan och bara njöt av den underbara filmen!

Morgonen har fortsatt i samma Mamma Mia anda då barnen utmanat mig i Singstar, himmel så kul det är!

onsdag 22 juli 2009

Shoppingförstånd eller inte...

Har äntligen varit på IKEA!

Varje gång förundras jag över är hur lång tid det tar att fylla de stora papperskassarna där och hur kort stund det tar att packa upp dem här hemma! Likadant nu också, en hel dags handlande var uppackat på - 5 minuter!

Hörde för några år sen på radio, det kan ha varit P1 sommarpratare, hur den personen förundrades över hur man helt plötsligt tappar all kontroll och normalt "shoppingförstånd" när man kommer till IKEA - för inte går man på stan och plötsligt handlar upp ett par tusenlappar!
Där känner jag igen mig såååå, ibland har jag inte speciellt mycket på min lista och ändå blir summan astronomisk!

Jag hann också in här en sväng, men inga inköp denna gång!



Bilder: Privata

Förändring

När jag gjorde den lilla grusrabatten vid cykelparkeringen planterade jag murgröna vid stolparna. De syns tyvärr inte från vägen eftersom det är olika nivå på plattorna och gräsmattan. Där gruset är lutar det utför.

Hittade istället det här gräset när de hade utförsäljning på sommarblomster i stan. Att handla för halva priset - det tycker jag om!

Så efter lite omgrävning...

...blev det så här!

Bilder: privata

måndag 20 juli 2009

Avbrott!

Ibland behöver man ett avbrott för att återfå arbetsgnistan igen. Så häromdagen tog vi ledigt från målarpenslar, hammare och huspanel och gjorde en utflykt till underbara Norrbyskär. Jag kan verkligen rekommendera detta utflyktsmål.

Här kan man få en återblick av Norrbyskärs storhetstid i slutet av 1800-talet, då det på skäret fanns Europas största sågverk. Frans Kempe skapade här ett unikt mönstersamhälle. Ännu finns många hus kvar, nu i privat ägo. Man har också förutom museet som berättar om livet på ön då, byggt upp ett Norrbyskär i miniatyr! Här kan barnen leka och få en inblick av hur det var att leva på den tiden.


En lekstuga typ de här skulle i alla fall jag gärna haft som barn!




Tänk att få stå här och laga mat till kompisarna...
...eller servera kaffe ur dockservisen!



Vi packade upp picknickkorgen på klipporna vid havet och bara njöt under denna...
... underbara sommarhimmel!

lördag 18 juli 2009

Lite ogräs...



Det här är vårt trädgårdsland!
Det har fått stå åt sidan i år, vi har inte ens satt potatis. Ogräset har istället tagit chansen och härjar fritt!

De stackars jordgubbsplantorna som finns där i höggräset har det inte lätt, men titta vad jag hittade när jag synade plantorna lite närmare!



Posted by Picasa
Bilder: privata

torsdag 16 juli 2009

Cykelparkering

Häromdagen gjorde jag klart intill schifferplattorna där vi har vår cykelparkering. Stolparna grävdes ner redan förra sommaren och har stått till sig till nu. Man ska ju inte måla tryckat på en gång, därav väntan, bland annat:)






Det är totalt tre stolpar, en kom visst inte med på nån bild!

Bild: privat

onsdag 15 juli 2009

Trist, trist, trist!

Vi som tänkt oss iväg på en tur med husvagnen i veckan! Det går mindre bra. När vi kom in i husvagnen för att börja ställa den i ordning upptäcker vi vatten, mycket vatten! Det rann från taket!

Och när vi började riva lite så såg vi att det är fuktskadat, vilket vi egentligen redan anat, men frågan var hur mycket.

Men som maken säger "det viktiga är att vi lever och har hälsan"!
Och jag har faktiskt inte hyperventilerat en enda gång!!!

Är bara så nöjd att vi fick taket på huset klart i förra veckan, så jag tror inte jag tagit till mig detta än!




Bild: privat

lördag 11 juli 2009

Pooldrömmar...

Fortsätter med mina drömmar om hur vi ska fixa baksidan!
För visst är det tillåtet att drömma lite ibland!?!

Läste häromdagen Lottas fina blogg och fick så härlig inspiration! (Jag måste erkänna att jag är en av de 20 % som drömmer om pool!) Och ju mer jag tänker på det så skulle det ju passa så fint med en pool på vår nya altan, och bredvid den en snygg utedusch!
O tänk så fint man skulle kunna göra runt omkring poolen!

Som tanken är nu så ska det fyllas upp en del med fyllnadsmassa och matjord för att höja nivån på gräsmattan lite. Hmm, kanske man skulle försöka övertyga maken om att vi istället skulle lägga en peng och arbete på en pool?

Men...nackdelen är ju förstås att det inte är så många badvarma dagar under sommaren som man i så fall skulle vilja att det är! Och det är ju förstås inte heller helt arbetsfritt att ha en pool. Om man nu ska tänka praktiskt...

Så här skulle jag gärna ha det!




Poolerna ovanför hittar man hos Poolkungen



Den här finns hos Folkpool och skulle kunna fungera hos oss, delvis gömd under trallen och resten ovanför. Tycker att de löst det riktigt fint med trappsteg runt om!

Drömma kan man ju i alla fall göra!

torsdag 9 juli 2009

Tygtavla på plats

Regn - igen! Blir inte mycket gjort utomhus om det ska hålla på så här!

Till vår stora lycka blev i alla fall taket klart i går, så nu kan vi sova tryggt om natten igen. (Bilder kommer när vädret tillåter fotografering!)

Är lite stolt över mig själv ikväll, tog fram hammare, spik och laserpass och spikade upp tygtavlan. Det är annars en sån där typiskt grej som bara tar 10 minuter att göra men som kan bli liggande i veckor och månader! Men nu är det gjort o det känns så skönt!

onsdag 8 juli 2009

Hällregn utan tak!

Sicket elände! Typiskt att sommarens hällregn (upp mot 50mm, vissa områden runt oss har fått 73m!!!), skulle komma det dygnet när vi delvis är utan tak! Kan tala om att det blev lite sömn i går natt. Kl 03.00 stod maken som en tupp på taket och satte fast presenningen lite bättre eftersom det börjat blåsa. Sen har det regnat o regnat o regnat!

Vi är alldeles slut bara av all oro och spänning!
Men precis som yr.no lovat så har det slutat nu så vi hoppas bli klar med taket idag!

Bilder: privata

måndag 6 juli 2009

En prins?


Jag gjorde mig en stadsdag häromdagen. Hade egentligen bara några ärenden, sen gav jag mig tid att strosa runt och kika in i lite olika butiker som man inte alltid tar sig tid att titta in i. Det var väldigt mysigt!


Köpte då en groda som jag gav maken i present, fast jag fick lova att inte pussa på den!
(Kanske är han orolig för att den ska förvandlas till en prins? Men jag är så nöjd med den prins jag har så jag kan lätt lova att låta bli grodan! Puss på dig älskling!)

lördag 4 juli 2009

I tidningen

Titta vilken fin artikel i dagens lokala tidning! Så passande, jag skrev ju om utomhusduschar bara för ett par dagar sen!


Hm, den sidan måste jag riva ut och spara.

fredag 3 juli 2009

Takbyte

Jag och maken var ute sent i natt och slogs med myggen! Ja, inte bara det förstås men de blev fler och fler allteftersom solen försvann ner över hustaken!

Idag kommer nämligen snickarna och ska byta taket på framsidan, så det blev febril aktivitet här igår kväll för att göra klart målning och förbereda allt.


Det ska bli så skönt när taket är på plats! O för att inte tala om fint! Nu när vi målat huset ser man plötsligt väldigt väl hur slitet och blekt det gamla plåttaket är!

Bilder: privata

Här är framsidan på huset nästan färdigmålad!

torsdag 2 juli 2009

Fina uteduschar...

Jag skulle gärna ha en utomhusdusch här hemma på tomten. Tycker det ser så härligt somrigt ut. Skulle förstås vara praktiskt också då alla att lätt kan duscha av all sand som följer med när vi varit på stranden! Sanden på havsbadet här bredvid är ganska fin och följer gärna med överallt.
Och är det något jag har svårt för så är när det är sandigt inomhus, så en utomhusdusch skulle vara väldigt användbar!

Här är några av alla fina som finns:






Eller varför inte den här lilla enkla?


Bilder lånade från Allt i hemmet, Sköna hem, Styleroom och Bruka