måndag 29 juni 2009

Sol, bad och fotboll...

Ojoj vilken härlig sommar! Hoppas ni också har möjlighet att njuta av den underbara värmen! Nu har det nästan gått så långt att man "tar för givet " att det ska vara lika fint nästa dag också!

Helgen har maken och storebror tillbringat på fotbollscup. Den gick superbra och de kom till final, som de till sin stora besvikelse förlorade. Men jag tycker de har gjort ett kanonjobb som faktiskt tog silver i den tropiska hetta som rådde!
Lillebror och jag har, som lillebror uttryckte det "levt lyxliv"dessa dagar! Vi har badat och haft myskvällar och badat igen. Lördagmorgon fick vi ett infall och bokade en hotellnatt på den ort där fotbollscupen var, på så sätt kunde vi supporta våra kära på nära håll! Jättemysigt!




fredag 26 juni 2009

Nån som fryser...?

Mitt i denna underbara sommarvärme dimper det idag ner en pust av höst och vinter i form av Elloskatalogen! Är det någon som känner suget efter stickade strumpor och varma kappor i den här hettan? Inte min hud ialla fall, den är alldeles öm och en aning rosaröd efter att ha tillbringat de senaste dagarna ute i solstolen! Jag vill inte tänka på långkalsonger och polotröjor på ett bra tag än! Får nog lägga undan katalogen till det blir lite svalare och mer "höstlikt"!

Måste bara titta liiiiite på "hemavdelningen" först...!!!

torsdag 25 juni 2009

Morgonstund har guld i mun...

Åhhh vilken härlig morgon! Har precis kommit tillbaka efter min powerwalk, solen strålar från klarblå himmel och det är redan hett! Maken och storebror åker på fotbollscup över helgen så idag får målarpenseln vila och det blir en tur till utebadet med lillebror. Nu är det äntligen sommar så passa på o njut!!!

onsdag 24 juni 2009

Dags att hålla koll på tiden!

Är det något jag verkligen skulle behöva i köket just nu så är det en ny timer!
Den jag hade gick sönder redan i vintras och jag kan tala om att det är många bakplåtar som blivit "välgräddade" i vår!


Hittade den här snygga kombinationen av både klocka och timer på nätet, timern går att ta loss och ta med sig om man vill lämna rummet.
Så fiffigt!
Bild: Frapp

tisdag 23 juni 2009

Sommarkänsla...

Yippieee!
Såg just att nya avsnitt av "Morden i Midsomer" börjar ikväll! Är det något program som jag förknippar med sommar och semester så är det just den serien.

Kl 21.00 kommer jag att sitta uppkrupen med en tekopp i soffan. Tycker det är något speciellt med engelska deckarserier!


(Men Midsomer verkar inte vara så säker plats att bo på!)

lördag 20 juni 2009

Vardagsrummet!

Oj vilken start på semestern! Solen har lyst hela dagen och det bästa av allt är att ser ut att fortsätta! Det är bara att passa på att njuta (o måla!)

Kom på att jag inte visat några bilder som visar vardagsrummet sen det blev klart!

Så här ser det ut just nu:












Alla "hål" i taket o väggarna är eluttag och lampor. Elektrikern har inte varit här och gjort klart än - tur att det är varmt och ljust ute.

Det fattas också lite "pynt" på väggarna, men det får bli allteftersom. Vet inte riktigt än vad vi ska ha där och jag vill inte göra hål i onödan!

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!


Önskar Er alla en Glad Midsommar!

Här skiner solen emellanåt, vilket är bättre än vi vågat hoppas på! Vi ska tillsammans med resten av storebrors fotbollslag arrangera midsommarfirandet här. Senare ikväll kommer goda vänner och det blir middag i trevligt sällskap!

torsdag 18 juni 2009

Semester - yiiipiiieee!

Äntligen är veckan slut och jag har gått på seeeemeesteeer!!!
Härliga känsla! O dessutom skiner solen igen sen ett par dagar tillbaka, även om det inte är nån större värme än, men vem vill klaga när man minns hällregnet tidigare i veckan alltför väl!

Hade tänkt fira in semestern med ett glas vin i kvällsolen, men när jag kom hem lockade färgpenseln så det blev målning istället. Maken anslöt också så det blev riktigt trevligt där efter husväggen!


Bild: privat

söndag 14 juni 2009

En lekdag

Idag har killarna fått äga dagen! Har länge tänkt ta dem med till Leos Lekland, men som med så mycket annat har det stannat med bara en tanke.


Men idag när vi vaknade till ännu en regntung dag var det läge! Med varsin kompis i bilen styrde barnen och jag kosan mot en fartfylld eftermiddag, och själv hade jag packat med lite läsning i min nya strandväska.

Kan nu säga att den också fungerar bra till lekutflykter! Killarna lekte och hade kul och var totalt slut när vi styrde kosan hemåt. Som det ska vara!

Nån som inte sett regn tidigare?

Lejonet Leo

Klätterbanor

Ikväll blir det lugnt o skönt, ska ladda för de sista 4 arbetsdagarna innan jag går på semester!

lördag 13 juni 2009

Snickarglädje...

Sommarlov - så härligt för barnen!
Men vad gör man med alla böcker och grejor som barnen bär hem i slutet av varje läsår?
Har ett skåp där allt hittills hamnat men nu håller det på att vara fullt däri, så det blir nog till att rensa.

Barnen har också kommit hem med egentillverkade saker, så fina att man blir alldeles varm ända in i hjärteroten!

Storebror har på träslöjden gjort en säng till Roffe, vår hamster.
Han insåg dock själv att Roffe var en aning för liten för sängen. Men visst är den fin!




Lillebror har på fritids gjort den fina här tavlan på vår familj:

Bilder: privata

(Kan tala om att det är jag med upp o ner munnen längst till vänster!!! Har nog inte varit tillräckligt snäll sista tiden!?! Sen är det Pappa, Storebror och Lillebror.)

Härligt med all denna snickarglädje:)

fredag 12 juni 2009

Möbelflytt...

En gång flyttade vi in i vardagsrummet två gånger!

Måste säga att nu håller jag på att vara less på att bära dessa möbler fram o tillbaka! O att tömma vitrinskåpen! (Nu vet jag i alla fall vad jag har där!!!)

Anledningen till allt kånkande och bärande är att vi bestämde oss för att slipa det nyinlagda golvet o lacka om det. Vi valde att lägga in ett mattlackat ekgolv, ett snyggt golv, men nackdelen är att det mesta syns på det. Maken insåg att det var lika bra att slipa o lacka om det på en gång! (Tack älskling!)

Så här syns skillnaden:





Den matta ytan är härlig att gå på men den blanka är lättare att hålla snygg!

Nu ska bara listerna sättas dit så är vi tillbaka där vi var i tisdagskväll. Skönt!!!

Bilder: privata

onsdag 10 juni 2009

Operation husmålning påbörjad!

Jag har börjat måla huset. Efter mycket provmålande hit och dit bestämde vi oss till slut för en kulör och det känns så här långt väldigt bra!

Eftersom jag har "förmågan" (!) att vara vääääldigt sparsam med färgen så blir det nog till att måla 3 strykningar innan den gula färgen är övermålad! Men det är så roligt och man ser ju verkligen att det blir skillnad!



Bild: privat

måndag 8 juni 2009

Läslust!

När jag kom in i Storebrors rum idag såg det ut så här på en pall bredvid sängen!
Jag inser verkligen att han börjar vara i akut behov av ett riktigt sängbord! Frågan är bara vad?
Vad har era barn?

fredag 5 juni 2009

Sommar?

Jag försöker att inte tänka på att det faktiskt är 5 juni idag! 8 grader ute gör att sommarkänslan inte riktigt vill infinna sig! Gick och sneglade på dunjackan när vi skulle ut med barnen på jobbet idag. - Men det känns ju inte riktigt klokt att ta på en sån den 5 juni, så jag avstod!

Apropå sommar så har jag vänt köksmattan till den ljusare sidan.
Tänk, förrut bytte jag gardiner, till sommargardiner, numera vänder jag bara sida på Pappelina! Kan det bli enklare?


Köpte en marguerit på Ica idag, men den vill nog bo kvar inne ett tag till!



Bilder: privata

torsdag 4 juni 2009

I skogen...

Det blev trädtapeten som fond bakom kaminen!


Vi bestämde oss till slut för att ta den tapet vi först tänkt - Woods från Cole & Son. Och vi är supernöjda! Vi var lite orolig först för att det skulle bli för "rörigt" mot fondtapeten i köket, eftersom man ser båda från vardagsrummet, men de är ju i samma färg skala så jag tycker inte det stör inte alls! (Tur! Pust!)




Själv tänker jag mig nästan att man är i skogen och att kaminen är lägerelden! Passar oss bra eftersom vi försöker vara ute i naturen så mycket som vi har möjlighet till. Mysigt!



Bilder: Privata

tisdag 2 juni 2009

Parasollbekymmer!

Förbajade blåst! I söndags när vi som bäst avslutat morsdagsmiddagen på altanen blåste det till lite extra och vårt splitternya parasoll tippade omkull och knäcktes! Hrmpf!!! Såååå arg och besviken jag blev!


Både mittstolpen och en "arm" knäcktes, men efter en stunds joxande med en tång kunde vi i alla fall klämma ihop mittstolpen så att det gick att fälla ihop!
Kan inte förstå varför den tippade, det är samma ju storlek som vårt gamla parasoll och det har ju funkat med den foten till det i flera år!

Antagligen så behövs väl en ännu tyngre fot.

Så nu är det väl bara att bita i det sura äpplet och köpa ett nytt, jag hoppas innerligt att det finns kvar fler!


Bild: Mio

måndag 1 juni 2009

Inflyttning!

Vilken superhärligt väder vi haft i helgen! Solen har strålat från klarblå himmel och vindarna har i alla fall bitvis varit väldigt ljumma. Bikinin åkte på, så lite färg har allt den vitbleka kroppen fått!



Igår morse var jag riktigt sugen på att flytta in mer i vardagsrummet så jag tömde vitrinskåpen och passade då på att diska upp allt. Det var ju en hel del byggdamm som letat sig in i dem!









När jag var liten fick vi barnbarn varsinn servis av vår mormor. Varje jul och födelsedag kom hon med en sån här del inslagen i ett paket:


Minns att jag inte tyckte det var speciellt roligt att få porslin när man var typ 8 år och hellre ville ha nya kläder till Sindy (nån som kommer ihåg henne? -En slags variant på Barbie.)

Men jag kan säga att nu som vuxen är servisen väldigt uppskattad! Och varje gång jag tar fram den tänker jag på mormor!

-Det var kanske så hon ville ha det!

Bilder: privata