söndag 31 maj 2009

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN!!!

Så är vi i mål! Vardagsrummet är klart!(Så gott som, i alla fall.) Och igår morse kunde vi äta allra första frukosten här inne!!!


I torsdags tapetserades det klart och sen barnen somnat på kvällen slet jag bort all skyddspapp och plast och städade av här inne. Sen bar jag in allt som var lätt, som jag kunde bära själv eftersom maken var bortrest på jobb. Kan tala om att den natten somnade jag ovaggad!

Nu ska det sättas golvlister och all el är inte klart - tur att det är den ljusa årstiden så att vi kan använda rummet ändå!

Mer bilder kommer...

Bild: privat

lördag 30 maj 2009

Redskap

Ett sånt här fint trädgårdsset skulle man haft! Så praktiskt att ha allt med sig. Slippa och springa och hämta.
Man skulle bara haft lite mer trädgård att använda den i!!!
Vem vet, kanske nån gång...


Bild: Ellos

torsdag 28 maj 2009

Efter en lång arbetsdag som dessutom blev längre än tänkt (och därav en ännu senare middag) drog jag och pojkarna ner persiennerna för den vackra vårkvällen och tog fram Monopol!
Det är ständigt mitt dåliga samvete att man aldrig tar sig tid till sånt, o speciellt under perioder då man är uppe i olika byggprojekt. Men ikväll fick jag i alla fall stilla mitt samvete lite och vi hade en supermysig stund tillsammans! Storebror gick nöjd segrande i säng medan Lillebror muttrade att han var "pant" (=pank)!

Hoppas ni också haft en trevlig kväll!

Bild: privat

onsdag 27 maj 2009

Vårt sovrum

Här kommer lite bilder på hur vårt sovrum ser ut. Det är det rum som har sol från tidigt på morgon till eftermiddag. Hade man fått önska så skulle huset vridas så att de här härliga ljuset kom in i fler rum, men man får inte bestämma allt så det är bara att njuta av att vakna av solstrålarna som letar sig in och killar en i ansiktet!

Fondväggen är gjord av vitmålad råspont. Sänggavel och sängkappa sydde jag för ett par år sen.






Lite praktisk förvaring vid sängen! Där hamnar både hårspännen och pojkarnas pokémonkort!



Säga vad man vill om vitt, men lessnar det gör jag inte! Vi gjorde i ordning sovrummet när jag var gravid med lillebror, alltså för 8 år sen! Maken gjorde fondväggen av råspont, målade väggar och la in lönnparkett. Fortfarande känns rummet fräscht och jag tänker på det som "ny"renoverat.

Bilder: privata

tisdag 26 maj 2009

Tävlingsdags!

Nu ska jag puffa för en tävling hos Bloggolina där vinsten är ett sånt här superfint smycke!


Jag har ett sådant sen tidigare som jag beställt hos henne och som jag nästan bott i sen dess! Jag har fått så fina kommentarer om det! Jag valde att få pojkarnas namn instansade i taggarna. Är supernöjd!

måndag 25 maj 2009

Första vurpan...

Det är nog dags att se över "akutlådan" och fylla på plåster och förband. Årets första cykelvurpa stod lillebror för, stackarn. Men när han blivit omplåstrad med ett "specialplåster" och vilat en stund kändes allt bättre och efter ett tag var han ute med kompisarna igen - på inlines den här gången. Tur att det fort går över!


Bilder: privata

lördag 23 maj 2009

Planteringsfix!

Helgen har bjudit på ganska bra väder så det har blivit lite pyssel ute. Första planteringen av utekrukor. Lite lavendel doftar gott!



"Luffarslöjd" från förra sommaren, den har blivit lite rostig över vintern men då syns den istället lite bättre!
Bilder: Privata

fredag 22 maj 2009

Dyrt eller billigt...

Åhlens har en hel del tyger som påminner om Josef Franks tyger som finns hos Svenskt Tenn. Jag tycker det här är riktigt fint:

Åhlens Florida 119:-/m
Det påminner om det här:

Svenskt Tenn Mirakel 1290:-/m
Där finns också det här:

Svenskt Tenn Butterfly 890:-/m
Som inte är alltför olikt det här:

Åhlens tyg Silvius 149:-/m
Fina tyger att göra tygtavlor av!

torsdag 21 maj 2009

Försäljning!


Blocket är väl superbra! Vi har tidigare sålt de fönster som satt i vardagsrummet och nu kom turen till den del av plåttaket som är bytt! Plåten hämtades igårkväll, så nu är tomten i alla fall ganska städad efter bygget.

Härligt att bli av med lite grejor och det känns bra att de kan komma till användning för någon annan. Det som är skräp för en kan vara guld för någon annan. Det är väl hållbar utveckling!

onsdag 20 maj 2009

Helg - igen!

Så var det helg igen! Det var verkligen en lagom arbetsvecka! Tyvärr har dimman rullat in, det är nackdelen med att bo alldeles invid havet, speciellt så här på våren. Hoppas den rullar ut över havet igen och att lite av värmen från förra helgen kommer tillbaka. Blir nog ändå lite grillat till middag!

Har haft hantverkare hemma i ett par dagar, känns skönt med helg nu så man får ta över här hemma igen! Inte utan att jag känner mig lite ivägen när de är här! Har "gömt" mig på makens kontor med laptopen!

Målaren har börjat sitt arbete med att spackla och måla...

... och snickaren har klätt in fönstren invändigt.

Åhhhh, nu anar jag solen genom dimman! Kanske blir det bra väder igen innan kvällen!!!

Trevlig kväll på er!

Bilder: privata

tisdag 19 maj 2009

Allt är möjligt!

Möbelmässigt finns det nog inget som är omöjligt längre! Som den här fåtöljen, en loungemöbel. Det är som att sitta mitt i en högtalare, "i centrum av ett ljudsystem"...
...kanske något för den som råkar ha 157 804:- över!

För det är priset!!!


Något billigare är då den här skapelsen, som heter Placentero. Och den ser faktiskt riktigt skön ut! Man vaggas och bestämmer själv riktningen genom att ändra tyngdpunkten. Lite kul design!
Pris "bara" 34 900:-



Bilder: Pid

måndag 18 maj 2009

Husfärger

Oj vilken härlig helg vi haft! Solen har strålat hela helgen och igår kunde vi för första gången äta middag ute på altan! Det har verkligen nästan varit försommarvärme! Skönt att det inte är många veckor kvar till semester! :)

Vi har hunnit småpyssla lite här och där. Provmålade bland annat lite spillvirke i olika grå nyanser:

Det är bara så svårt att avgöra hur det kommer att bli uppmålat!

Vad tycker ni?

Bilder: privat

fredag 15 maj 2009

Lugn o skön fredagkväll

Med maken bortrest ska jag och pojkarna bara ha en lugn och skön myskväll ikväll! Det blir uppladdning inför morgondagen som ska ägnas åt fotboll. Storebror spelar bortamatch och Lillebror ska med sitt lag spela match för allra första gången. Ni må tro att han är laddad!!!

Ha en skön fredagkväll!

Bilder: privata

torsdag 14 maj 2009

Bemz + Marimekko = sant!

Att företaget Bemz tidigare sålt klädslar till IKEAs mest populära soffor är känt. Nu börjar man ett samarbete med Marimekko och den 27 maj startar försäljningen av klädslar till IKEAs 70 olika soffor, i 11 av Marimekkos olika tyger!












Tyg Unikko på klassiska Klippan och Tyg Fandango och Praliini på fåtöljerna till höger.


Tyg Spinning på schäslong Falsterbo

Fint sätt att piffa upp sina IKEA soffor!

onsdag 13 maj 2009

Mer arbete...

Golvläggaren är hemma och "vabbar" vilket gör att inget golv ännu kommit på plats. Storebror undrade när han hörde detta, om inte mamman kunde vara hemma? Hm, måste nog ta tag i jämställdheten!

Men utomhus har det hänt lite grejor i alla fall. Snickarna håller på att göra färdigt runt fönstren.
Det enda som är kvar är lockbrädorna ovanför det höga fönstret. Dit når inte vår stege, det behövs en längre stege (kanske ett tips till nära och kära inför makens stundande födelsedag!?!) så det får vänta till altanen är klar och de kan ställa stegen på den.

Vi har också kommit fram till att låta snickarna resa stommen till utbyggnaden av garaget. Det ska förlängas ett par meter för att inrymma bla vedbod. Eftersom snickarna har fått en lucka mellan olika jobb fanns tid för dem att påbörja detta arbete senare i veckan. Så häromkvällen drog maken och svärfar igång och gjöt plintar. Aktiviteter i alla hörn!

Detta är på baksidan, bakom garaget. Vedboden är tänkt att bli till höger om tvättstugedörren. Den dörren satte vi in förra sommaren och slog igen en annan dörr som gick in till garaget. Det ska bli skönt med ordentlig vedförvaring.

Man känner sig så "rik" när man ladar ved. Det är nog urmänniskan i en som kommer fram, det gäller att fylla lagren innan vintern! Brukar känna samma sak när jag plockat bär och får fylla frysen!

Bilder: privata

tisdag 12 maj 2009

Vi är på gång...

Heja Norrland! Nu är våren är här med! Rönnhäcken har stora knoppar...

...och gräsmattan håller på att bli grön. Har precis kommit tillbaka efter en tur med stavarna, det är så härlig känsla att se all denna sköra grönska. Har länge sett den på era bloggar från södra Sverige, men som sagt nu äntligen är det VÅR TUR!!! Måste nästan likt Ronja Rövardotter göra ett vårskrik!!!


Önskar er en fortsatt härlig vårkväll!
Bilder: privata

måndag 11 maj 2009

Fint kök!

Titta så fint barnkök! Man önskar nästan att barnen var mindre så att man hade en anledning att göra ett sånt här!







Bilder: Sköna hem

söndag 10 maj 2009

Flytta?

ÄNTLIGEN HEMMA huset är nu till salu. Det kan bli ditt
för 11 950 000:-


Så här står det om huset på hemnet:

"BOAREA 200/183 KVM BIAREA 38 KVM. Gammalt möter nytt i totalrenoverade "Äntligen Hemma huset" en tidstypisk Gatevilla centralt belägen i Hersby på Lidingö. Huset har inretts av Sveriges absoluta inredningselit med en optimal planlösning om 7-8 rum varav 3-4 sovrum, här finns många platsbyggda smarta möbler och detaljer. I hjärtat av huset ligger köket med en öppen planlösning mot både matsal och veranda, öppen spis samt all maskinell utrustning av högsta kvalité. Spektakulärt vardagsrum med härlig atmosfär öppet mot köket en våning upp, här finns möjlighet till ännu ett vardagsrum intill kök, matsal och veranda vilket "Äntligen hemma teamet" iordningsställer om så önskas. Två välutrustade badrum, gäst wc, teknikrum samt tvättstuga. Goda förrådsutrymmen, bergvärme och centraldammsugare. Vacker trädgård anlagd utav en av Sveriges bästa trädgårdsmästare med bl.a. unik nordisk pergola i trädgårdens hörn. Huset är försett med styrsystem för optimal komfort gällande belysning, energi och skalskydd. Välkommen till denna mycket omsorgsfullt renoverade villa med allt du kan önska dig av ett hem utöver det vanliga."










Fler bilder finns på hemnet, sök på Lidingö, Lokevägen 8.

Bilder: svensk fastighetsförmedling

fredag 8 maj 2009

Förvaring!

Jag älskar förvaring! Var sak på sin plats gör det så mycket enklare med städningen för alla. I min iver att hålla ordning måste jag nog erkänna att jag har haft (och fortfarande har) dille på IKEAs kökskåp! Bl a såg jag för många år sen på Äntligen hemma när de gjorde en säng ovanpå IKEAs skåp Ivar. Jag tyckte om den idén, så när övervåningen blev klar för några år sen och pojkarna skulle flytta upp gjorde vi såna sängar - men med kökskåp under.


Nu behöver pojkarna mer förvaring för alla legokartonger mm och jag funderar på - kökskåp igen!!!

Tror att det skulle funka med skåp nertill och hyllplan upptill!

Oooops! Nu måste jag planera in en tripp till IKEA!!!


Bilder: Privata