onsdag 29 april 2009

Tillökning!

Vi har blivit fem! Pojkarna har ikväll fått sin efterlängtade hamster. Det blev en sibirisk dvärghamster, blågrå till färgen. Jättesöt! Bara 5 veckor gammal. Så kvällen har ägnats åt att pyssla i ordning buren och flytta in. Pojkarna funderar nu på vad han (för det är en kille) ska heta.


Bättre bilder får komma senare. Hamstern gömmer sig under ströet just nu!

tisdag 28 april 2009

Vårkyla!

Idag skulle det ha varit skönt om vardagsrummet hade varit klart så att vi hade kunnat krypa upp i en fåtölj och bara elda och elda i kaminen. Vårvärmen som vi hade i helgen har försvunnit och idag har regnet öst ner och det är bara 5+ ute. Det är precis såna dagar jag som mest längtat efter en kamin tidigare.

Ikväll ska jag i alla fall vira en filt om mig, tända lite ljus och krypa upp i soffan med de här två:


Det som göms i snö...

...kommer fram i tö! Kan inte stämma bättre, för vet ni vad som töade fram förra helgen!?! Jo, handtagen till altandörrarna! (De försvann ju i höstas när fönstren kom)
Var ute och byggstädade och plötsligt låg förpackningen bara där, fastfrusen i isen, men helt intakt!

söndag 26 april 2009

Tv rum

Under tiden vi bygger om vardagsrummet får vi klämma ihop oss i soffan på övervåningen när vi vill se på Tv. Och det fungerar riktigt bra! Fast killarna tycker att eftersom det är deras allrum styr de över valet av program.
Hm, deras mamma håller inte riktigt med!



Bilder: privata

lördag 25 april 2009

Nu har den kommit!

Bestämde oss till slut för den här kameran. Ska bli spännande! Och jag ska verkligen ta mig tid att gå igenom instruktionerna!


torsdag 23 april 2009

Det ena leder till det andra...

...som alltid när vi håller på med nåt projekt hinner både idéerna och förutsättningarna förändras! Den här gången är det idéerna. När vi nu rev ytterväggen och fick känsla för hur stort vardagsrummet tillsammans med vinkeln blir, kändes plötsligt öppningen mellan köket och vardagsrummet för liten! Maken ville genast dit med motorsågen och plocka bort hela väggen.

Men, praktisk som man är vill man ju ha kvar lite väggar till förvaring. (Det sa Karin Myrenberg Faber i "Rätt läge",TV3, också!) Alternativet är då att öppna upp till nästa regel - dvs 60 cm till. Det blir där telefonen sitter.



Funderar på att måla skåpet vitt. Min pappa hade sina leksaker där i när han var liten, så det vore kul om det kan stå kvar!


Bild: privat

onsdag 22 april 2009

Steget före...

Jag har en tendens att ligga lite steget före min make, i alla fall när det gäller inredningen och "piffingen" till det vi bygger! Har hittat lite altanmöbler till den nya altanen som ska byggas utanför vinkeln:

En snygg kudde från Åhlens...

...som ska ligga i denna stol från KWA..

...som ska stå vid detta bord från JYSK!!!


Bilder lånade från Åhlens, KWA och JYSK

måndag 20 april 2009

Tapetvånda!

Det är dags att ta tag i tapetvalet! Vi var i helgen till stan och lånade hem lite tapeter. Just nu är det mellan dessa två vi väljer.
Den här påminner om den vi hade på tv väggen förrut. (Den syns på bilderna nedanför)


Den förra:
Vi har varit såååå nöjda och tyckt såååå mycket om den här tapeten, men för det första tillverkas den inte längre och sen vill man ju passa på att förnya sig...
Den andra tapeten som vi fastnat för är den här:

Cole & Son - Woods. Den är lite "livligare" än den andra och jag är rädd att jag blir mer låst när det gäller mönster på textilier. Vad säger ni som redan har den hemma?
Hittade också en massa andra fina tapeter som jag kan tänka mig i andra rum! Tex en jättefin till kontoret. Den får jag bara drömma om än så länge, men sen kanske...!?!

Bilder: privata

söndag 19 april 2009

Vita vackra fjäll...

Ikväll kommer pojkarna hem från sitt påsklov i fjällen. Äntligen får vi krama om dem igen!
Även om det är svårt via bilder så skulle jag vilja försöka förmedla hur vackert och maffigt det är där uppe!
-Tystnaden.
-De stora vidderna.
-Allt det vita mot klarblå himmel.
-Långt från jobb, skola rutiner och måsten - vardag.
Ibland när vi är uppe på vårvintern kan det vara så varmt och vindstilla att vi kan sitta och fiska och sola i bara t-shirt och behå! Det måste bara upplevas!!!



Den här vyn möter oss när vi åker ner från fjället mot stugan, sjön med alla fjälltoppar runt omkring. Man känner sig riktigt liten!

Bilder: privata

fredag 17 april 2009

Status fredagkväll...

Askgolvet är ett minne blott! Idag bröt vi upp parkettgolvet i gamla delen av vardagsrummet. Det gick ganska lätt att lyfta upp och ta isär det.



Har idag bekantat mig med "kap och gersågen"- en för mig monstruös maskin! MEN vi har under dagen blivit riktigt bra kompisar!!! Så jag har hela eftermiddagen roat mig med att såga upp spillvirke i mindre bitar. (Titta ut genom fönstret och se hur mycket det snöar!!!)



Väggen där TV´n satt har maken byggt på för att den ska komma i samma nivå som väggen i vinkeln. Han passade också på att dra kablar i väggen för att vi ska slippa ormboet av kablar på golvet. Gissa om jag blev nöjd!!!


O lite fika är man ju välförtjänt av när man arbetat, eller hur!?!


Bilder: privata

torsdag 16 april 2009

Julen varar väl till påska´!

Fick i julas den här underbara tomten av mamma, som hon gjort. Visst är den fin! Men sen bilden togs har näsan och skägget tyvärr ramlat av, och eftersom våren är på gång så det är nog dags att ta bort den från bron!

Bild: privat

onsdag 15 april 2009

Nu händer det grejer!

Idag har det hänt mycket som verkligen syns! Här kommer de första bilderna på hur det ser ut när ytterväggen har plockats ner och fönstret vid kaminen har byts till ett högre och smalare:

Vilken röra! Tyckte jag städade härinne igår kväll! Tänk att man inte kan lämna maken och hantverkarna en enda dag utan att de stökar ner!!! (hihi!)




Det smala fönstret syns lite dåligt bakom snöhögen, bättre bilder kommer senare.

Bilder: privata

tisdag 14 april 2009

Nu är det tömt!

Hela kvällen har vi burit och tömt vardagsrummet på alla möbler. Det gick riktigt bra! Det enda knepiga var att rymmas med allt. Tur att vi har ett par rum "över", där kunde vi klämma in alla möbler. Kan inte låta bli att känna både spänning och lite sorgsenhet, har tyckt om vårt vardagsrum så jag hoppas att det kommer att bli lika bra i slutändan!




Kanske läge att gå igenom alla grejor och rensa lite?



Förhoppningsvis dröjer det bara några veckor innan vi får bära tillbaka allt!

Bilder: privata


torsdag 9 april 2009

Glad påsk!


Vill bara önska er en skön påskhelg med mycket sol o värme!

onsdag 8 april 2009

Tips på rengöring!

Vill ni ha ett tips på hur man superenkelt rengör glaset på kaminen? Har fått tips om olika rengöringsmedel av alla slag och när jag en dag stod på Ica o höll en av dessa flaskor i handen gick grannfrun förbi och eftersom de har kamin passade jag på att fråga henne vad hon använder. Hon tipsade om detta:

Blöt ett hushållspapper och doppa det i askan i kaminen, gnugga sedan askan på glaset, eftertorka med trasa eller papper. Voilà, glaset är klart igen! (Kan behövas ett par papper med aska om det är mycket sot.) Miljövänligt o finns ju alltid hemma!



Busenkelt!!!

tisdag 7 april 2009

Slalomåkning

Så härligt! Nu har vi äntligen påsklov och njuter av livet uppe i fjällen! (Tur att maken har mobilt bredband annars skulle min abstinens bli för stor!) Killarna ska dessutom vara kvar nästa vecka med mormor o morfar, så de får långledigt i härlig fjällmiljö. (Hm, är inte avundsjuk eller så...!)

Dock har inte vädergudarna varit med oss - fram till idag, då plötsligt solen sprack fram vid lunchtid. Dagen har vi tillbringat framsusande i slalombackarna, det är så underbart roligt nu när barnen har blivit så stora att vi kan åka överallt! Vi har istället (nästan) kommit till det stadium att mamman håller på att vara ett hinder för barnen! De vill nämligen bara tillbringa tiden i - hrm - funparken! Som mamma vill man bara blunda när man ser sina små telningar flyga fram! Lika bra man väljer en annan backe så får pappan ta ansvar för dessa färder, det var ju dessutom han som introducerade killarna i dessa backar! (Inte mer än rätt alltså!) Kul är det i alla fall när man kan åka överallt hela familjen och alla tycker det är roligt!
Så här såg fjället ut när solen sprack fram:


söndag 5 april 2009

Hyllan har kommit på plats!

Tänk att det ska ta så lång tid att göra nåt som bara tar en liten stund! Hyllan som ska sitta i hallen har äntligen kommit på plats efter att ha stått klar och väntat i flera veckor! Ska man vänta på det rätta "ilet" kan det ta tid, ibland får man bara ta tjuren vid hornen och bestämma sig! Gjorde det häromkvällen, men det gick inge´bra för mig så efter en hel del grymtanden o mindre vackra ord så tog maken över! Ek är verkligen hårt! Tror att jag måste uppdatera mina borrar! (Får kanske skylla mig själv då jag inte alltid ids gå ut i garaget och hämta bättre!)

Ialla fall är hyllan som sagt på plats och ingen är mer nöjd än jag!!!


Funderar på att sätta något mellan hyllan och krokarna, vet inte riktigt vad bara!

Bilder: privata

fredag 3 april 2009

Lata dagar på altanen!

Även om snöflingorna dalat idag kan man ju drömma om sommar och värme! Hittade lite solsängar jag kan tänka mig till altanen på framsidan. Planen är att den ska byggas ut lite för att bli större.



Brafab dacke vilstol


Brafab buster vilstol, (lite roligare modell!)


Brafab atoll vilsäng


Brafab la plata




Solsäng Ellos


Man kan ju i alla fall få drömma!

torsdag 2 april 2009

Pappersbröllop!

Maken och jag firar pappersbröllop i helgen! Nu har det alltså gått ett år sen vi stod på fjället och sa "JA!" till varandra. Inte klokt vad det går fort!

Vi vigdes av Stig Strand uppe på Norra Storfjället med utsikt över sjön och fjällmassiven bort över norska gränsen. Med oss var våra föräldrar och syskon med familjer. För oss var det en alldeles underbart mysig helg tillsammans med allihop!


Utsikten från vår vigselplats, med sjön och fjällen runtom. Vackert eller hur?

Brudbuketten

Kalla fingrar!

Vår goda bröllopstårta!

Bilder: privata