lördag 28 februari 2009

Nu gör jag som jag vill!

O när jag vill! Har skickat barnen och maken till fjällen på sportlov. De ska vara borta tills på onsdag. Själv ska jag jobba och sen vara ledig torsdag och fredag. Känns både sorgligt att vara ifrån varandra men också härligt! Jag har planerat att bara ha det skönt och göra det jag vill - när jag vill! Idag har jag strosat på stan hela dan, blev en del inköp (till barnen förstås!) Kvällen ska jag tillbringa i soffan med lite inredningstidningar och melodifestivalen på tv´n!



Ha en skön kväll!

Bild: privat

fredag 27 februari 2009

Min älskade pappelina!

Bild: Privat

Tycker så mycket om min pappelinamatta som jag har i köket. Tycker själv att den passar så bra in där. På sommaren brukar jag vända den ljusa sidan uppåt och vintertid har jag den svarta sidan. Enkel variation!

Det har också börjat komma andra produkter från pappelina i samma mönster som mattorna. Väntar på att "mitt" (lilo) mattmönster ska komma i en svart kökshandduk, då tror jag det får bli ett inköp!


Bild: designonline

torsdag 26 februari 2009

Kamerabyte...

Jag behöver en ny kamera. Verkligen! Är sååååå besviken på den lilla rackare jag har! Funderar istället på denna, en Sony dsc h50 - en långzoomare:


Eller något liknande. Det finns ju en djungel med olika kameror! O jag är inte så bevandrad i kameravärlden. Vill i alla fall kunna fota barnen i deras vardag och få bra, klara och tydliga bilder, den kamera jag har nu tar så korniga och suddiga bilder att jag blir tooookig!!!

Vad fotar ni med? Tips mottages tacksamt!

När jag tittat runt på olika kameror kom jag att tänka på min allra första kamera som jag delade med Lillasyster. Det var en agfamatic sensor. Där behövde man bara ställa in sol eller moln, tänk så enkelt!!! Minns ni er första kamera?


Tävlingsdags!


Dags för tävling igen! Denna gång är det Inspirera mera som utlyst en tävling med mycket fina priser från designonline! Så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på vinst!

onsdag 25 februari 2009

Matplatsen i köket

Så här ser matplatsen ut i vårt kök:




Vi tapetserade om förra hösten och valde den här tapeten från Designers Guild. Är egentligen inte någon fantast av deras mönster och tapeter, men just då föll denna både mig och maken i smaken.

Men man kan ju undra vad som hände?!? Vi brukar aldrig falla för sånt som är väldigt mönstrat, och helt plötsligt kunde vi tänka oss denna!

När den väl var på plats var vi på väg att tapetsera om nästan direkt efter det blev klart, men bestämde oss för att ge den en chans i alla fall. Nu har vi haft den ett år och faktisk så är den ok! Men man blir låst i gardinval. Inga tyger med mönster, då tror jag det slår om i huvudet!


måndag 23 februari 2009

Tjuvstart...

Vi har tjuvstartat och ätit semlor ikväll! (Dessutom var det inte första gången!)
Storebror skadade käken på sin hockeymatch igår och har tillbringat dagen hos farmor. Där roade de sig med att baka semmelbullar (heter det så?). När jag senare hämtade honom hade vi turen att få med oss färdiga semlor hem! Vilken lycka!!!

söndag 22 februari 2009

O det var sport...

Så var den helgen över! Hade gärna haft en ledig dag till. Denna dag har ägnats åt ishockey. Storebror började dagen med att spela sista seriematchen. En spännande match som skulle kunna ta dem upp i serieledning, men tyvärr gick det inte vägen! Sedan bar det av 4 mil åt andra hållet och lillebrors spel med Björnligan i pauserna på herrlagets seriematch. Småkillarna kände av stundens allvar och var så koncentrerade och fokuserade. De var så söta!



lördag 21 februari 2009

Kaffe i snygg mugg!

Har äntligen investerat i nya kaffemuggar! Har länge gått o sneglat på Filippa K´s muggar men inte kunnat bestämma vilket mönster jag vill ha, det finns ju så många läckra!

Det fick till slut bli mönstret "shade", ett av de lugnare mönstren. Sitter just nu och skriver med en sån mugg full med gott kaffe härbredvid!
Bild: Inneonline.se

fredag 20 februari 2009

Jag vill vinna...

...detta fina rosa USB minne på 1 GB! Jag tänker ta chansen genom att vara med i en tävling hos stjarnorochchampagne


Håller tummarna!

torsdag 19 februari 2009

H&M Home kollektionen släpptes idag. Där fanns mycket fint som jag skulle kunna tänka mig att klicka hem!


pläd 398:-

kudde 98:-

kudde 98:-


Bilder: H&M Home

onsdag 18 februari 2009

Familjesäng!

Såg Bygglov igårkväll. Där gjorde de bla i ordning ett sovrum till en småbarnsfamilj. Med en underbart STOR härlig säng! Våra goda vänner i Lindesberg har en likadan stor säng sedan deras barn var små. De satte ihop 2st 120cm breda sängar och fick alltså en dubbelsäng som är 240cm bred! De´ni! Där kan alla sova sin törnrosasömn utan att bli störd av varandra. Har alltid slängt avundsjuka blickar mot deras säng. Men - vi har ett mindre sovrum än dem så det hade inte fått plats en så stor säng - eller - då hade det bara fått plats en säng därinne!



Bilder:Bygglov

tisdag 17 februari 2009

Äntligen...!!!

Nu är fönstren på plats! Det tog snickarna en dag att få det klart. Var hemma med lillebror som var krasslig, så jag kunde följa dem på nära håll. (Fick verkligen tänka på att inte springa och titta ut genom fönstren var 5:e minut! Men det var så overkligt att äntligen få se hur det att ser ut i verkligheten!!!)
Bilder: Privata

Det fönster som sitter på huset inne i hörnet ska bytas ut till ett högt, smalt fönster. (Likadant som det lilla smala på gaveln.)

Det är två öppningsbara dörrar längst in och ett fast fönster längst ut till höger, på sidan mot huset.

Snön runt omkring gör att det ser så rent och städat ut! Kan intyga att så kommer det inte att se ut när snön tinar! Traktorn körde sönder gräsmattan totalt i höstas, vilket i o för sig inte spelar någon roll då vi måste fylla ut marken för att höja marknivån lite. Men jag hoppas att snön ligger kvar länge så att det dröjer innan vi måste dra runt med leran!




söndag 15 februari 2009

Skidtur...


Det är såna här dagar man njuter av att bo så nära naturen som vi gör! På förmiddagen tog jag på mig skidorna på gården och åkte iväg. Förr om åren fanns det alltid ett skidspår i skogen bakom oss, det var länge sedan det gjordes iordning, men i år finns det där igen! Det är bara 2,2km, men man kan ju åka flera varv! (Det är i alla fall lagomt långt för att man ska kunna övertala barnen att åka med!)
Jag tror nog att jag kommer att känna av vissa muskler imorgon - som jag glömt att jag hade!

lördag 14 februari 2009

Alla Hjärtansdag!

Med lillebrors ritade hjärta önskar jag alla en härlig Alla Hjärtansdag! Nu drar vi till Ö-vik och hejar fram MODO till (förhoppningsvis) en vinst! Pojkarna (vi också ) ser fram emot att få se Foppa spela! Heja, Heja!!!

fredag 13 februari 2009

Vår soffhörna

Så här ser den delen av vardagsrummet, som är mittemot kaminen, ut:


Väggen bakom laminofåtöljerna ska rivas bort så det blir ett helt rum med den nybyggda vinkeln.

Tycker så mycket om den här fondtapeten, men det blir nog för mörkt att ha den kvar på den väggen. Dessutom kommer ju väggen att fortsätta och bli dubbelt så lång. Funderar istället på att sätta någon fondtapet bakom kaminen.
Det är en djungel med tapeter, det finns ju hur mycket som helst att välja på!!! Vi har varit och tittat en gång och börjat treva oss fram. Vi hittade faktiskt ett par olika som vi kan tänka oss, men det hinner nog komma fler nyheter att välja på innan det är dags för tapetsering!
Bilder: Privat

onsdag 11 februari 2009

Fönstren har kommit!

Imåndags när jag kom hem stod de uppställda på pall på baksidan! Måste förstås dit och dokumentera med kameran på en gång.

Och idag kommer snickarna och sätter in dem. Maken och jag har ägnat morgontimmarna åt att leta dörrhandtagen till dörrarna. Dessa har under hanteringen av fönstren lagts på en (enligt maken) "säker plats". Problemet är bara att komma ihåg var denna plats är nånstans! För handtagen finns ingenstans...!!!
Antagligen har de blivit lagda åt sidan då maken skulle täcka fönstren med presenningar för att skydda dem från all snö som föll.
"Det som göms i snö, kommer fram i tö", säger man ju. Fast det är ju förstås bra om de kommer fram lite tidigare!

tisdag 10 februari 2009

Det är svårt att göra alla nöjda...

Mina barn är för tillfället inte så glada på mig!

Jag har nämligen inspirerats av http://husnr8.blogg.se/ (där finns mycket fint att inspireras av!) och grävt ner stolpar runt vår cykelparkering. Problemet är då att vintertid kommer inte grannen åt med traktorn att tömma skopan med snö där, för stolparna är i vägen! Han brukar hjälpa oss att göra en stor snöhög som barnen kan leka i, gräva gångar i och åka bob utför.

Lillebror föreslog fiffigt att jag varje höst kan gräva upp dem och varje vår gräva ner dem igen! Vad han inte vet är att hans pappa gör det mesta grundligt - han gjöt nämligen fast dem i betong! Så det är inte tal om att gräva upp eller ner!!!

Jag har nu hela helgen slitit med snöskoveln för att "manuellt" skapa detta snöberg till barnen, vad gör man inte för sina älskade barn? (O snö har det ju funnits gott om den här helgen!)



Eftersom maken tror att det kommer att falla mer snö denna vinter har han nu skottat av toppen på mitt berg så att det ryms mer snö där. (Han tycker inte om när jag gör smala, höga toppar. Då ryms inte all snö, säger han. Måste kanske erkänna att han har rätt, men bara lite...)

söndag 8 februari 2009

Min underbara tvättstuga!

Vi gjorde en ny tvättstuga förra våren. I vårt hus var tvättstugan tidigare placerad i "korridoren" mellan groventrén och köket. Vilket var bra på så sätt att det var lätt att höra när tvättmaskinen tvättat klart. Men mindre bra ljudmässigt! Ibland var det som om tvättmaskinen var med oss vid middagsbordet! Dessutom använder en del vår groventré och ibland sorterar man ju tvätten på golvet (så gör i alla fall jag om vi varit borta ett tag). Kändes inte så bra när främmande människor hoppade över våra smutsiga kläder! Så till slut tog vi tag i saken och gjorde om ett förrådsrum innanför groventrén till tvättstuga. Så här efteråt undrar vi över varför i hela friden vi inte prioriterat detta förrut!

Det är inte helt klart därinne, jag behöver bla bänkbelysning. Först var jag inne på att återanvända bänkbelysningen från förra tvättstugan men den är med lysrör. Nu är jag sugen på en belysning med spotar. Får se vad det blir. Det fattas också lite krokar mm. Men det får bli allteftersom jag hittar det jag vill ha!

Snö, snö och mera snö!


Idag vräker snön ner. Jag skottar och skottar och skottar! Ändå tycker jag att det är så härligt med snö! Speciellt som det idag bara kommer kallsnö. Det var så länge sen vi hade en lika bra vinter som vi har nu!

Efter snöskottningen är det skönt att gå inomhus, elda i kaminen, läsa några inredningstidningar och bara mysa!
Har haft dagen för mig själv idag, skjutsade maken och storebror till den inhyrda bussen tidigt imorse, hockeylaget skulle till Åsele och spela match. Lillebror är hos kompis och leker.

lördag 7 februari 2009

Helggöra...


Dagen har ägnats åt bullbak och städning av övervåningen. (Båda delarna behövdes verkligen!) Frysen har gapat så tom. Jag tycker det är skönt att åtminstone ha bullar hemma, så har man i alla fall något att plocka fram om det skulle komma någon på spontanbesök!

Fortsatte sedan med övervåningen. Däruppe huserar pojkarna och med jämna mellanrum brukar jag få med mig dem och tillsammans röja upp och rensa bland alla leksaker.

Något man aldrig kan få för mycket av är FÖRVARING! Måste ta tag i detta i båda pojkarnas rum. Har en plan, men då behöver jag ta en tur till Ikea. Dit har vi drygt 20 mil, så det är inte så ofta man kommer sig dit. När man väl åker iväg brukar inköpslistan vara lååååång!

Här ser ni ett nystädat lekrum!

onsdag 4 februari 2009

En härlig kvällspromenad

Oj, så härligt det är ute! Har precis kommit hem från en kvällspromenad. Snöflingorna faller så sakteliga ner och det är lagomt med minusgrader. Tycker det är roande att promenera runt och exempelvis titta på hur människor piffat i sina fönster och vilken belysning de har runt sina hus. Nu blir det en kopp te framför Tv´n!

tisdag 3 februari 2009

Vinkeln växer fram...

Så här långt har vi (snickarna) kommit! Fönstren har blivit försenade så vi får vänta nån vecka till på dem.


Här ska ni få se några bilder på hur vinkeln har vuxit fram. Vi har passat på att byta tak på resten av baksidan, framsidan ska vi ta längre fram i vår. Det är ju lättare att vara på taket när det inte är snö och halkigt! Maken föll från taket när takfönstren på framsidan skulle monteras. Det tog lång tid innan han blev fri från de bekymmer det fallet medförde!



Tyvärr syns inte det nya taket! Får visa det senare.

måndag 2 februari 2009

Hus vid havet!



Detta är vår underbara utsikt från uteplatsen på framsidan! Idag har vintersolen äntligen lyst, den värmde faktiskt på kinden! Det finns två havsvikar alldeles intill oss, den andra skymtar man från baksidan. Ibland är isen alldeles slät och perfekt för skridskoåkning. När barnen var mindre gick vi ofta ner och åkte en stund. Det var så perfekt, de kunde ta på sig skridskorna hemma och sen promenera ner till isen! Numera har de lite mer krav på hur skicket på isen ska vara! Dessutom är det inte alltid is här nere längre då vintrarna varit så milda.

söndag 1 februari 2009

Att elda rätt var svårare än vi trodde!

Efter att hela veckan försökt förstå hur vi ska elda utan att kaminen ska sota igen på 10 minuter (en kväll var sidoglasen totalt svarta efter så kort stund!), tog vi igårkväll en titt på Conturas hemsida och tittade på instruktionsfilmen. Givetvis hade vi varit för snåla med veden och "fiseldat"! Men man vill ju inte slösa på veden! Så imorse klev vi upp och gjorde upp eld enligt instruktionerna och se där - inget sot!!! Man lär sig...
Eftersom kaminen installerades tidigare än vi räknat med så har vi inte hunnit förbereda med att hugga och lägga upp något lager med ved. Men vi har vi sån tur att vi kan låna av nära och kära! Idag var vi hem till mina föräldrar och passade där på att fylla släpet med massor av ved.