fredag 30 januari 2009

Gott med fina bananer!

Hittade ett bananfodral idag på Ica. Perfekt till barnen när de ska ha frukt med till skolan. Bananerna är ju så känsliga för stötar och barnen är lika känsliga för brunstötta bananer! Denna måste ju vara perfekt!

torsdag 29 januari 2009

Ny matplats

Så här ser det just nu där den nya matplatsen ska vara så småningom. Vi väntar på fönstren som ska komma till veckan. Det ska bli spännande! Då kommer det ju att se ganska klart ut utvändigt!




Här är gavel mot baksidan. Det ska in ett högt fönster här och ett mindre i bortre hörnet, den "gluggen" är täckt med frigolit för tillfället.
Den här väggen ska rivas bort när fönstren kommit och det går att slå på värme. Är så tacksam över ROT bidraget! Tack vare det har snickarna fått dubbelt så mycket arbete hos oss och vi har kommit dubbelt så långt på vår vinkel!

tisdag 27 januari 2009

Village

När det gäller inredning tycker jag att Village har mycket fint till faktiskt mycket rimliga priser!
Änglar från Village.
Köpta på butiken i grannkommunen som hade mycket och bra rea efter jul. Upptäckte att det kan skilja mycket mellan de olika butikerna!

Fruktskål från Village!


Det brinner...!

Det brinner i vår kamin! Äntligen! Som vi har längtat efter den här stunden. Det ska bli så mysigt att komma hem från jobbet och göra upp en brasa. Den enda som känner lite tveksamhet till det här med kaminer är lillebror. Han har med bestämdhet deklarerat att han inte tycker om att vi skaffar kamin. Detta beror på att han var med om en incident hos en kompis där deras gamla kamin orsakade eld på isoleringen runt skorstenen. Brandkåren kom och det blev en händelsrik eftermiddag. Vi har fått övertyga honom om att det inte är samma risk med nya kaminer och skorstenar!


lördag 24 januari 2009

Bild: privat
Så här såg det ut innan kaminen flyttade in. Nu ska matplatsen få flytta på sig så att vi får en mysig och fin plats att njuta av värmen och elden på!




Bild: Privat
Här har den äntligen kommit på plats! Men den har inte besiktats än så vi fick nöja oss med att elda värmeljus i den ikväll.
Obs! Det är inte klart runtikring den än, golvet ska bytas och väggen ska antingen målas eller tapetseras.


bild: privat
Börjar med att dela med mig av en bild på vårt senaste projekt. Vi har länge velat ha en kamin men inte haft någon naturlig plats att placera den på. Hur det löst sig kommer jag att visa senare. Just nu står den i vår hall och väntar på att få komma in och bli klädd med lite täljsten!





Det har inte varit alldeles lätt att bestämma vad kaminen ska stå på. Jag var helt inne på glas, men har blivit lite avrådd till det då det bla kan vara svårt att få det helt tätt mot golvet och det kommer in fukt, smuts och damm längs kanterna. Dessutom skulle glas innebära att kaminen inte kan monteras förrän senare då golvet ska bytas och detta först måste göras. Därför fick det bli klinker. Vi valde samma som vi har i delar av övriga huset, för att knyta ihop det lite. Hoppas det blir bra!

måndag 12 januari 2009

Första inlägget!

Första inlägget! Har egentligen aldrig tidigare funderat på att börja blogga men eftersom jag läser många andra inredningsbloggar fick jag härom kvällen för mig att "kan andra så borde jag också kunna"!
Så jag ska nu här prova på bloggvärlden. (Min man är lite orolig över att han inte kommer att se så mycket av mig framöver men jag ska försöka hålla detta på en lagom nivå!)

Jag bor med min man och våra två barn i ett samhälle längs norrlandskusten. Vår fritid fylls bland annat av olika inredningsprojekt och våra barns idrottsutövande.
Vi bor i ett hus byggt på sent 70-tal och vi har allt eftersom tid och pengar funnits, byggt om och till i detta hus. En sak har vi upptäckt längs vägen - vi blir aldrig färdiga då nya inredningsidéer hela tiden växer fram!